Toegestane handbagage

Een gevaar in jouw handbagage?

Toegestane handbagage is voor iedereen een groot vraagteken. Wat is wel toegestaan en wat niet? Er zijn duidelijke regels voor, maar of iedereen ze kent is ook een groot vraagteken. Het grootste deel van de luchthavens houdt zich er wel aan waardoor de passagiers veel spullen uit hun tas moeten halen, zonder dat ze daar de reden voor weten. Daarnaast is het ook moeilijk om alle regels bij te houden omdat er elke keer veel regels bij komen om terroristische aanslagen te voorkomen. De regels voor toegestane handbagage verschillen per luchthaven en per vliegorganisatie.

Toegestane handbagage

Veiligheid

Er zijn natuurlijk grenzen voor toegestane handbagage en dat allemaal voor de veiligheid van de passagiers in het vliegtuig. Een paar voorbeelden van geen toegestane handbagage zijn bijvoorbeeld scherpe voorwerpen, aanstekers en vuurwapens. Maar als je deze regels niet handhaaft heb je wel een groot probleem.

Toegestane handbagage

Vergeleken met de niet toegestane handbagage is heel veel wel toegestaan. Bijna alles mag je in je handbagage het vliegtuig innemen: van mobieltjes tot make-up. Aan vloeistoffen, medicijnen en make-up zit jammer genoeg wel een voorwaarde aan. Je moet ze namelijk in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje doen van de luchthaven.